zaterdag 25 september 2010

Opdracht constructie

Na het materiaal onderzocht te hebben gingen we verder met constructie. ook een van de belangrijkste begrippen in de 3D  vormgeving.
Om iets te leren over constructies gingen we een tafel maken zonder een van de essentiele benodigdheden voor een hedendaagse tafel. we kregen wel een tafelblad en 4 poten maar we mochten deze niet lijmen, spijkeren, vast schroeven of op een andere manier vastmaken met behulp van iets. we kregen 10 m touw en mochten gaatjes maken, That was it.
Een uitdaging om zo een stabiele tafel te maken waarbij goed gekeken moest worden naar alle trek en druk krachten die de tafel te verduren kreeg.

Mijn tafel heeft 4 poten gecentreerd in het midden met daar aan een hele stellage van allemaal 'kabels' die ervoorzorgen dat de hoeken ook bestand zijn tegen druk. ik heb vooral gebruik gemaakt van diagonale lijnen en  ik laar  de kabels langs de palen lopen waar ze aan vast zitten om een grote draagvlak voor de kracht te maken die erop komt te staan.  ( er komt nog een betere foto aan met dikkere kabels )

Geen opmerkingen:

Een reactie posten